Wie ben ik

Colajeroen

verzamelaar van Coca-Cola items

Even voorstellen,

 

Mijn naam is Jeroen van Dijk, bouwjaar 1976 en ben al ruim 30 jaar verzamelaar van items uitgebracht door of voor Coca-Cola.

 

Halverwege jaren 80 is het begin gemaakt .

Het begon met een potlood, gum en een liniaal die ik had gekregen met Sinterklaas.

Het logo en kleur sprak me aan en vond het zonde om te gebruiken.

 

Als kind verzamelde ik stickers en munten. Mijn broer verzamelde blikjes. Toen hij stopte heb ik zijn Coca-Cola blikjes overgenomen. De munten en stickers waar geen Coca-Cola op stond moesten plaats maken voor het begin van een verzameling die nu uit meer dan 8000 items bestaat.

 

Op vakantie doken we in vuilnisbakken en gingen we supermarkten af voor de dingen die we thuis niet hadden. Zo was in de jaren 80 Coca-Cola sparen best populair. In de loop der jaren, zo rond de leeftijd van 18 jaar, zijn veel verzamelaars gestopt. Toch zijn er redelijk wat overgebleven. Daar ben ik er een van.

 

Veel overgebleven verzamelaars hebben zich gespecialiseerd in een soort item. Bijv. alleen maar blikken, glazen, flesjes, kroonkurken, pins of de Kerstman.

Zolang de ruimte het toelaat probeer ik zo breed mogelijk te verzamelen. Wel gaat mijn interesse meer uit naar oude advertenties en jaren 50/60 spullen of nog ouder.

 

Vooral spullen die direct van de Coca-Cola fabriek of van (oud) medewerkers komen zijn voor mij leuk om te verzamelen. Denk hierbij aan brieven, certificaten, personeelsbladen, en lesmateriaal.